Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll

Allmän sökteknik

På alla sidor i Lagrummet finns en sökfunktion där du väljer typ av dokument, skriver in ditt/dina sökord och klickar på förstoringsglaset för att söka.  Sökningen sker i dokumenten och i dokumentens egenskaper. 
 
sök1.bmp

Använd * för att söka på något som du vet vad det börjar på
Om du vill söka på allt som börjar på ett visst ord kan du använda *.
Exmpel:
Sjuk* ger träff på alla dokument som innehåller sjuk, sjukersättning, sjuklön och sjukpenningärenden.
 
Använd citattecken för exakt sökning
När du är säker på att det dokument som du letar efter innehåller exakt samma ord i exakt samma ordning, som i frågan, kan du placera frågan inom citattecken. I annat fall är det bäst att lämna frasen utan citattecken.
Exempel:
"om sjukpenning och rehabiliteringsersättning"
 
Specialfall av exakt sökning med citattecken
I vanliga fall tolkas : som mellanslag, vilket leder till att en sökning på 2005:17 ger träff på alla dokument som innehåller 2005 och/eller 17. För att få ett bättre sökresultat kan man då använda citattecken.  
Exempel:
"2005:17" ger träff på de dokument som innehåller 2005:17.
 

Nummersökning

Om du vill söka på FKFS/RFFS Nummer, FKAR/RAR Nummer, Målnummer eller Diarienummer klickar du på fliken "Sök på
nummer".
 
sök2.bmp

Förfina resultaten 

Som standard sorteras resultaten efter relevans för frågan. Du kan förfina resultaten genom att klicka på någon av länkarna på förfiningspanelen till vänster.  Du kan välja att förfina sökresultaten efter FKFS/RFFS Nummer, FKAR/RAR Nummer, Uppslagsord, Försäkringsområde, Beslutad av,  den version det aktuella dokumentet har eller efter senaste ändringsdatum. Om du klickar en gång på något av alternativen på förfiningspanelen, visas omedelbart resultatuppsättningen för den förfiningsmetod som du valt.
sök3.bmp


 

Sidansvarig: Kirsi Landfald,