Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Använda wiki-biblioteket
Du kan använda det här wiki-biblioteket om du vill dela med dig av kunskaper, utbyta idéer, samarbeta med en design, skapa en instruktionsbok, bygga upp en encyklopedi eller bara skriva ned daglig information i ett lättillgängligt och redigerbart format.

Redigera sidor
Du kan redigera den här sidan genom att klicka på ikonen Redigera sida högst upp på sidan. Om du vill visa alla tillgängliga kommandon klickar du på fliken Sida. När du redigerar kan du skriva text på sidan eller infoga tabeller och bilder. Om du vill sluta redigera klickar du på knappen Spara överst på sidan. Om du lämnar sidan medan du redigerar ombeds du spara ändringarna.

Skapa wiki-länkar
Du kan länka till en annan sida i wiki-biblioteket genom att skriva sidans namn inom dubbla hakparenteser. När du skriver [[ föreslår wikin sidnamn som börjar med det du skrev. Du kan välja en av dessa sidor med hjälp av piltangenterna eller musen, eller så kan du skriva in ett nytt namn. Om du skriver ett nytt namn skapas en länk till en sida som ännu inte har skapats. Du avslutar en länk genom att skriva ]]. Om du länkar till en sida i en undermapp eller till ett objekt i en annan lista kan du trycka på tabb för att lägga till det markerade, föreslagna objektet i länken utan att stänga länken.

Du kan länka till många olika objekt i SharePoint, inte bara till sidor. Här är några exempel på länkar:
[[Hundar]] : En länk till en sida med namnet Hundar i samma mapp.
[[Djur/Hundar]] : En länk till en sida med namnet Hundar i en undermapp med namnet Djur.
[[Lista:Meddelanden/Välkommen]] : En länk till ett objekt med namnet Välkommen i listan Meddelanden på webbplatsen.

Om du vill skapa en länk till en sida och visa länken med en annan text än sidnamnet skriver du ett vertikalstreck (|) efter sidans namn och skriver sedan den text som ska visas. Skriv till exempel [[Startsida|Start]] om du vill skapa en länk med etiketten Start som pekar till sidan med namnet Startsida.

Om du vill visa inledande eller avslutande dubbla hakparenteser utan att skapa en länk skriver du ett omvänt snedstreck före de två hakparenteserna. Till exempel \[[ eller \]].

Skapa sidor
Det finns två huvudsakliga sätt att skapa en ny sida i wiki-biblioteket:
  1. Skapa en länk till en sida som ännu inte finns och klicka sedan på länken när du vill skapa sidan:
    Den här metoden att skapa en sida rekommenderas eftersom det är enklare för användare att hitta sidan när en annan sida länkar till den. Länkar till sidor som ännu inte finns har en streckad understrykning.

  2. Skapa en sida som inte är länkad till någon annan sida:
    På menyn Webbplatsåtgärder klickar du på Ny sida. Du ombeds ange ett namn och sedan skapas sidan i det aktuella wiki-biblioteket.

Hantera wiki-biblioteket
Du kan hantera sidorna i wiki-biblioteket genom att klicka på Visa alla sidor på fliken Sida på någon sida i biblioteket.

Återställa en sida
Om du behöver återställa en tidigare version av en sida klickar du på Tidigare versioner på fliken Sida högst upp på sidan. Sedan kan du klicka på någon av versionerna i Snabbstart så visas sidan som den såg ut vid det tillfället. Om du vill återställa till en version markerar du den och klickar på Återställ denna version i verktygsfältet.

Visa inkommande länkar
Du kan se vilka sidor som länkar till den aktuella sidan genom att klicka på Inkommande länkar högst upp på sidan. Då visas alla eventuella sidor som länkar till den här sidan.


Klicka på Hjälp på en Microsoft SharePoint Foundation-sida om du vill ha mer information om Microsoft SharePoint Foundation-baserade wiki-bibliotek.

Sidansvarig: Kirsi Landfald,